Mitt mål och mission är att få mina kunder och se och förstå att vi människor (homo sapiens) att vi är i grund och botten självläkande. Dock kan de behöva ha hjälp på vägen genom min behandlingsmetod samt de övningar och kostråd jag ger.

VAD ÄR FASCIA/BINDVÄV?

Vår fascia/bindväv är en elastisk  hinna där våra nerver, blodkärl, lymfsystem och energisystem är inbäddade. När bindväven drar sig samman så blir den hård och oelastisk, detta händer pga överansträngning, stress och kost (se avsnitt kostrådgivning). Resultatet av detta blir hårda och för korta muskler där nerver och blodkärl kommer i kläm. Signaler går då till vår hjärna att vi har ont. Resultatet blir syrebrist i musklerna och en ansamling av slaggprodukter. Detta innebär en obalans och vi får en  latent inflammation vilket är en grogrund för alla våra smärtor men även många av de sjukdomar vi får idag.

En överansträngning är, eftersom vi inte lever som det ursprung vi ska, allt ifrån att sitta på en stol, stå vid en dator, gå på hårda golv till att bara göra en och samma rörelse för mycket. Allt i kombination med prestation och stress. Människan ska egentligen vara i stress max 3-4 timmar per dag, för att jaga/jagas,  och sedan ha återhämtning (utan intryck) Hur lever vi idag?

Lite kort om vad jag gör: Jag känner var nerver sitter i kläm i hård bindväv och går in under och lossar upp bindväven så att cirkulationen kommer igång och kan syresätta igen och även ta ut urinsyra/mjölksyra som har stagnerat i muskeln och gjort den kort och hård. För utförligare beskrivning så är det lättare per telefon. Jag arbetar också med Sensing - ursprungliga rörelser, för att få igång kommunikationen med nervsystemet.

Min behandlingsmetod kommer från början ifrån naturfolkens sätt att se på och behandla smärta. Jag är upplärd av min mentor Stefan i Nora i Bergslagen. Han i sin tur har gått i lära hos en indian i USA.

För att få en bättre effekt av behandlingen kan kunden behöva hjälp med stresshantering, kostrådgivning och Sensing (se Yoga samt på gång).

Genomgång vid första behandling:
  • Vad smärta är
  • Vad som händer i kroppen vid stress/överansträngning
  • Vilken betydelse kosten har för vår hälsa
  • andning/stresshantering
  • rörelser att göra hemma för att reducera stress/hålla bindväven mjuk (Sensing-se yogaform)

Kostnad dagtid 8-16 750 kr, kvällstid  (efter 17) 850 kr, helg 900 kr (Prishöjning 1/1 2022 dagtid 800 kr, kvällstid 900 kr, helg 1000 kr)Betalas med swish (alt kontant) Behandlingstid ca 1 timme (ca 45 min behandling + 15 min kost/stress/rörelse)

Regler vid avbokning: Fram till dagen innan kostnadsfritt, samma dag får halva summan betalas. Bortglömd tid betalas hela summan.