Mitt mål är att få mina kunder och se och förstå att vi människor (homo sapiens) i grund och botten är självläkande. Dock har vi gått ifrån det sättet vi ska leva helt och detta får konsekvenser i vårt nervsystem/kropp.

VAD ÄR FASCIA/BINDVÄV?

Vår fascia/bindväv är en elastisk  hinna där våra nerver, blodkärl, lymfsystem och energisystem är inbäddade.  Flödet i vår bindväv är starkare än i vårt blod. När bindväven drar sig samman så blir den hård och oelastisk, detta händer pga överansträngning, stress och kost (se avsnitt kostrådgivning). Resultatet av detta blir hårda och för korta muskler och bindväv utan flöde där nerver och blodkärl kommer i kläm. Signaler går då till vår hjärna att vi har ont. Resultatet blir syrebrist i musklerna och en ansamling av slaggprodukter i den hårda bindväven.. Detta innebär en obalans och vi får en  latent inflammation vilket är en grogrund för alla våra smärtor men även många av de sjukdomar vi får idag.

En överansträngning är, eftersom vi inte lever som vi ska, allt som däggdjur. Allt ifrån att sitta på en stol, stå vid en dator, gå på hårda golv till att bara göra en och samma rörelse för mycket. Allt i kombination med prestation och stress. Stress har vi inbyggt i vårt system för överlevnad (jaga/jagas) Människan ska egentligen vara i stress max 5-6 timmar per vecka och sedan ha återhämtning (utan intryck) Hur lever vi idag? Vårt nervsystem tror att vi ska jag hela tiden...

Lite kort om vad jag gör: Jag känner var nerver sitter i kläm i hård bindväv och går in under och lossar upp bindväven så att cirkulationen kommer igång och kan syresätta igen och även ta ut de syror/slagprodukter som har stagnerat i muskeln och gjort den kort och hård. Efter behandlingen är det ca 1,5 vecka där din utrensning fortsätter. Så därför behöver det gå en tid mellan behandlingarna. För utförligare beskrivning så är det lättare per telefon så ring mig gärna så berättar jag mer.

Min behandlingsmetod kommer från början ifrån naturfolkens sätt att se på och behandla smärta. Jag är upplärd av min mentor Stefan Jouper i Nora i Bergslagen. Han i sin tur har gått i lära hos en samisk medicinman och  en indian i USA. 

För att få en bättre effekt av behandlingen behöver kunden hjälp med stresshantering, kostrådgivning och Sensing. Människan är ett däggdjur och livsstilen är A o O. Sensing-rörelser/ursprungligt rörelsemönster är en förutsättning (läs mer under "Vad är Sensing").

Genomgång vid första behandling:
  • Vad smärta är
  • Vad som händer i kroppen vid fysisk, psykisk och kemisk stress/trauma/överansträngning
  • Vilken betydelse kosten har för vår hälsa
  • andning/stresshantering
  • Ursprungliga rörelsemönster att göra hemma för att reducera stress/hålla bindväven mjuk (Sensing-se yogaform)

Kostnad dagtid 8-16 850 kr, kvällstid  (efter 17) 950 kr, helg 1050 kr. Betalas med swish (alt kontant) Behandlingstid 1 timme (ca 45 min behandling + 15 min kost/stress/rörelse)

10-kort (betala för 9 ggr)=7650 kr

Regler vid avbokning: Fram till dagen innan kostnadsfritt, samma dag får halva summan betalas om man bokar om. Annars hela summan. Bortglömd tid betalas hela summan.

Lokalen och ev även entrén är stängd när jag inte är där. Då jag har lång lunch så kan det hända att jag ej börjar innan 14/15 på eftermiddagen. Så är du tidig och blir orolig så kommer jag 5-10 min innan. Skicka ett sms till 0730383364 om du blir tveksam om du är på rätt plats/rätt tid