Mitt mål och mission är att få mina kunder och se och förstå att vi människor (homo sapiens) i grund och botten är självläkande. Dock kan de behöva ha hjälp på vägen genom min behandlingsmetod samt de övningar och kostråd jag ger.

VAD ÄR FASCIA/BINDVÄV?

Vår fascia/bindväv är en elastisk  hinna där våra nerver, blodkärl, lymfsystem och energisystem är inbäddade. När bindväven drar sig samman så blir den hård och oelastisk, detta händer pga överansträngning, stress och kost (se avsnitt kostrådgivning). Resultatet av detta blir hårda och för korta muskler där nerver och blodkärl kommer i kläm. Signaler går då till vår hjärna att vi har ont. Resultatet blir syrebrist i musklerna och en ansamling av slaggprodukter. Detta innebär en obalans och vi får en  latent inflammation vilket är en grogrund för alla våra smärtor men även många av de sjukdomar vi får idag.

En överansträngning är, eftersom vi inte lever som det ursprung vi ska, allt ifrån att sitta på en stol, stå vid en dator, gå på hårda golv till att bara göra en och samma rörelse för mycket. Allt i kombination med prestation och stress. Människan ska egentligen vara i stress max 3-4 timmar per dag, för att jaga/jagas,  och sedan ha återhämtning (utan intryck) Hur lever vi idag?

Lite kort om vad jag gör: Jag känner var nerver sitter i kläm i hård bindväv och går in under och lossar upp bindväven så att cirkulationen kommer igång och kan syresätta igen och även ta ut de syror/slagprodukter som har stagnerat i muskeln och gjort den kort och hård. Efter behandlingen är det ca 1,5 vecka där din utrensning fortsätter. Så därför behöver det gå en tid mellan behandlingarna. För utförligare beskrivning så är det lättare per telefon så ring mig gärna så berättar jag mer.

Min behandlingsmetod kommer från början ifrån naturfolkens sätt att se på och behandla smärta. Jag är upplärd av min mentor Stefan i Nora i Bergslagen. Han i sin tur har gått i lära hos en samisk medicinman och  en indian i USA. 

För att få en bättre effekt av behandlingen behöver kunden hjälp med stresshantering, kostrådgivning och Sensing Yoga. Människan är ett däggdjur och livsstilen är A o O. Sensing-rörelser/ursprungligt rörelsemönster är en förutsättning (läs mer på Vad är Sensing Yoga).

Genomgång vid första behandling:
  • Vad smärta är
  • Vad som händer i kroppen vid fysisk, psykisk och kemisk stress/trauma/överansträngning
  • Vilken betydelse kosten har för vår hälsa
  • andning/stresshantering
  • Ursprungliga rörelsemönster att göra hemma för att reducera stress/hålla bindväven mjuk (Sensing-se yogaform)

Kostnad dagtid 8-16 800 kr, kvällstid  (efter 17) 900 kr, helg 1000 kr. Betalas med swish (alt kontant) Behandlingstid ca 1 timme (ca 45 min behandling + 15 min kost/stress/rörelse)

Regler vid avbokning: Fram till dagen innan kostnadsfritt, samma dag får halva summan betalas. Bortglömd tid betalas hela summan.