Om företaget Santosha och mig

Jag som driver Santosha Yoga heter Pernilla Regenius och är i grunden sjuksköterska men bestämde mig år 2006 för att satsa fullt ut på alternativ behandling/yoga. Det började med att jag själv fick ont och blev hjälpt av den behandlingsform jag nu jobbar med som har sitt ursprung i naturfolkens sätt att se och behandla smärta. Jag lade också samtidigt om min kost med goda resultat. 2007 började jag även att yoga och förstod hur viktig den mentala biten är, hur vi behöver jobba med att vara "här och nu" för att må bra.

Min yogastudio heter Santosha

I yogan är den åttafaldiga vägen till fred och frihet i sinnet från skriften Yoga Sutra en ledsagare. Den är skriven ca 400 år efter vår tideräkning och handlar om hur vi i 8 steg når total frihet i sinnet. 

Santosha är en del av Niyama, som är det andra steget i den åttafaldiga vägen – det steget när vi vänder fokus inåt och mot hur vi beter oss mot oss själva.

Ordet Santosha  betyder förnöjsamhet på sanskrit, att inte söka efter lyckan i utvändiga saker,  att förstå  att lyckan finns inom oss själva.

Min drivkraft

Vi människor har idag lika mycket intryck under en förmiddag som en 1700-talsmänniska kunde ha under en hel livstid. Vi har också runt 70 000 tankar i huvudet varje dag. Vi är ett däggdjur som ska leva i samklang med naturen och äta och leva av det som naturen ger och vara mer i nuet. När vi ser på historien så ser vi att vi mår sämre och sämre både psykiskt och fysiskt. Min drivkraft är att få personerna som kommer till mig att se vad de själva kan göra för att må bra. Det är ett samarbete mellan min behandlingsform, stresshantering  och kost.